CRETA

Summer's Days

CRETA

Mesaj noude Andreea » 16 Apr 2010, 00:20

KALISPERA ( buna seara )
Vreau sa va prezint Creta asa cum am perceput-o eu din mai multe puncte de vedere:
1. Sunt o tanara doamna deci iubesc SHOPINGUL ;;) . O destinatie cu o paleta larga din acest punct de vedere in primul rand este Heraklionul ( capitala insulei ) unde gasesti magazine de branduri renumite la preturi mai bune ca la noi, bijuterii, mai ales argint, marochinarii, suveniruri..etc pana la targul saptamanal care se tine de fecare data in alta locatie (intrebati localnicii) cu un meniu interesant : camasi barbatesti 3 euro; sandalute 3 euro; camasa dama bumbac 1 euro. In Hersonissos ca si in celelalte statiuni gasiti deasemenea o gramada de magazine cu orice. Nu va intoarceti deacolo fara sa incercati faimoasele sapunuri din ulei de masline.
2. Cine iubeste muzica, distractia, nu trebuie sa ocoleasca aceasta destinatie plina de traverne si discoteci. Daca nu ma insel am fost intr-o seara in Gouves ( nu sunt sigura dar o sa revin cu infomatia ) care se caracterizeaza prin viata de noapte si atat. Acolo oamenii dorm ziua si viata incepe dupa 12 noaptea iar la 4 dimineata vedeti nemtii, englezoaicele care nu mai stiu drumul spre hotel ( intunericul e de vina ;) ).
3. Cine merge cu familia ii recomand :
- SERILE CRETANE care sunt un SHOW cu muzica traditionala life, dansuri populare, echilibristica ( danseaza pe o sticla de vin pusa in picioare sau cu o masa de bucatarie pe care o tine in dinti - o sa va arat poze), fochisti si binenteles mult UZO ( yamas ) si tzatiki din plin.
- Elounda-Spinalonga : Am vizitat satul Elounda cu micul sau port pescaresc. Dupa aceea am vizitat Insula Spinalonga, fortareata venetiana, ultima leproserie din Europa. Dupa care ne-au dus la un barbeque in Kolokitha, un golfulet cu apa cristalina turcoise unde printre picioarele mele inotau sute de pestisori de marimea mormolocilor.
- Croaziera la SANTORINI care se face cu un vas superb, cu sala de teatru, restaurant, bar..etc. Nu ratati rasaritul si apusul de pe puntea vasului. Cand am ajuns acolo am avut o surpriza placuta deoarece nu se poate ajunge pe insula decat in doua feluri cu telecabina (funicular) care era cam aglomerata sau cu magarusii pe care i-am ales si noi pentru amuzamentul personal. Santorinii un peisaj alb cu case traditionale, impodobite cu ghivece de muscate ciclam si rosii, cu un labirint de stradute inguste cu magazinase de o parte si alta de unde puteti cumpara orice incepand de la mici suveniruri pana la bijuterii cu diamante.

Cam atat am facut eu in cele 7 zile de vacanta insa ma-m intors cu bateriile incarcate.

Va asteptam sa impartasiti cu prieteni nostri de pe forum experientele dvs din Creta.
Andreea
Moderator

Re: CRETA

Mesaj noude Andreea » 06 Iul 2010, 17:08

Malia e statiunea cu cea mai activa viata de noapte.
Andreea
Moderator

Mesaj noude Andreea » 06 Iul 2010, 17:11

Iata cateva poze
Fişiere ataşate
creta_beach.jpg
creta 1122.jpg
creta 1122.jpg (17.86 KiB) Vizualizat de 112 ori
Andreea
Moderator