Prima pagină   FAQ   Căutare  
Înregistrare  Autentificare
Prima pagină Free zone THE WORLD IS MINE...

Bulgaria, o posibila destinatie

Impresii si calatorii de prin concediile dumneavoastra din toata lumea!

Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde bdoinana » 23 Ian 2010, 18:41

Intr-o zi de primavara tarzie, ne-am propus o deplasare la Veliko Tarnovo - unul dintre cele mai vechi orase din Bulgaria. Un oras, situat la aproximativ 160 de km de Bucureşti. Două ore de mers cu maşina prin peisaje puţin deprimante până la Giurgiu şi prin Ruse, inclusiv, iar, de la ieşirea din Ruse… multă verdeaţă şi rapiţă. Până la Veliko, se poate spune ca am avut un drum direct, fără sate sau alte oraşe de trecut « through », fără borne kilometrice (am auzit ca aşa se petrec lucrurile la ei…, la vecinii nostri din sud, parteneri ex aequo de aderare la UE), dar, cu indicatoare directe spre localitatea cu pricina.
Nick şi Cathy au fost, pentru noi, gazde perfecte. Originari din Marea Britanie - Nick din Scoţia, Cathy din Wales -, au avut o fermă, în tinereţe, fermă, pe care au vândut-o într-un moment, în care au estimat, ca viaţa lor merită o schimbare; drept consecinta, şi-au cumpărat un cruiser şi au pornit în lume să cheltuie timpul…. Într-un final, au ajuns în Bulgaria, trecând prin România, dar, nu şi prin Bucureşti, vizitând alte oraşe considerate extrem de atragătoare, precum Arad, Cluj, Sibiu, Braşov. I-am felicitat pentru asta.
Ajunşi în Veliko, au rămas plăcut impresionaţi de oraş şi, generosi, s-au gândit să-i impresioneze şi pe alţii… O parte din « story » se afla pe site-ul lor, dar, multe, multe alte povestiri, una mai inedita decat cealalta, se găsesc direct la Phoenix Hotel.

Ce am facut…. si sugeram si altora sa faca în Veliko
Ziua să vă plimbaţi, iar seara să beţi….caci « ïn vino veritas »…. In general, micul dejun se serveşte până la ora 11,00 a.m.
Sunt multe străduţe…de plimbat, multe pisici… de fotografiat, multe case frumoase… de admirat şi alte câteva urâte… de dărâmat.
Multe monumente - reprezentand oameni şi despre ei, multe cafenele cu panorame, multe scări de urcat şi tot atât de multe de coborât.
Un parc larg, care te conduce la un monument mare cât o ţeapă cu cai negri mari de ajuns la… şi o biserica de intrat în… şi admirat picturile foarte, foarte interesante pentru un asemenea loc cult. Iar ruinele cetăţii din jurul ei au puncte de atracţie cu panorame menite sa-ţi taie avântul de a te mai întoarce acasă. şi multe alte locuri de cult, pe care nu am reusit să le vizităm « in aceasta etapa », dar, cu siguranţă, o vom face data viitoare.
Veliko Tarnovo & Arbanassi sunt locuri unde gasesti souvenir-uri foarte frumoase, realizate conform tehnologiilor traditionale.
De asemenea, colindand anticariatele, poti desoperi obiecte de arta si souvenir-uri vechi, originale, marturii ale conservarii si continuarii artei traditionale bulgare.
Bonus: La aprox. 10-12 km de Veliko, există o cascadă fascinantă cu multe scări şi poduleţe, pe care tot urci şi cobori până ajungi undeva, sus de tot. Prea sus, pentru unde credeam noi că va duce excursia noastră.
Un must: de remarcat faptul că Veliko Târnovo este un oraş curat, fără gunoaie pe străzi, dar, ciudat…., şi fără prea multe coşuri de gunoi.
Veliko este, in egala masura, si un oraş foarte sigur. Gazdele ne-au asigurat că putem circula la orice oră din zi sau din noapte pe străzi, agale, fără niciun pericol. Periculoasa ar putea fi ciorba de burtă pe care nu vi-o recomand pentru ca ei o prepară cu totul altfel… nu ai smântână, nu ai ardei şi este foarte, foarte grasă.
In afara istoriei deosebite, pe care Veliko Turnovo o respira, un aspect important al prezentului este oferit de viata de noapte. Si, pentru ca orasul reprezinta un important centru universitar, strazile sunt pline de tineri, care imprima "modernitate" acestui burg medieval.

Se pot gasi, cu usurinta, multe cafenele si restaurante, oferind specialitati bulgaresti si internationale.

Dupa servirea mesei, calificativul "excelent" reprezentand-o cu adevarat, se poate petrece timpul, in mod placut, intr-unul din nenumaratele baruri din oras. « L’embarras du choix » inregistreaza variatii de la o atmosfera hard rock pana la un linistit bar, al carui ambient sonor este intretinut, in surdina, de un pian….de gustibus !
Un loc de «zbânţuiala» by night…, nu am găsit, deşi Nick ne-a recomandat unul. Cum am intrat, am cerut Absinth şi au avut… i-am rugat să ne facă un shot cu el şi ne-au spus că nu, nu, nu !… absinth-ul nu se amesteca cu altă bautură alcoolica, niciodată… Probabil că, după stilul de tunsoare, recent adoptat, care a avut darul de a-mi reduce considerabil vârsta, am început sa fiu luata peste picior...
Bulgarii nu ştiu engleză, dar, te inţelegi cu ei, ca o consecinta a faptului ca, in ultimii ani, au început să fie invadaţi de turişti.
O grija deosebita la maniera de a face semne din cap pentru DA şi pentru NU. Semnificatia adverbelor mentionate este exact inversa !
bdoinana
 
Mesaje: 33
Membru din: 03 Dec 2009, 15:21

Re: Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde RobertCodescu » 25 Ian 2010, 00:19

O poză, două trei aşa pentru "stârnirea" turiştilor către Bulgaria chiar nu ar strica !!! ;)
Avatar utilizator
RobertCodescu
 
Mesaje: 175
Membru din: 15 Ian 2010, 22:32
Localitate: PLOIEŞTI

Re: Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde Bianca » 25 Ian 2010, 11:04

...wow, frumos!!! Iti multumim tare mult pentru povestioarele tale(cu care deja ne-ai obisnuit ;;) )...sunt deosebit de pitoresti si contureaza atat de bine imaginea locurilor vizitate...
Avatar utilizator
Bianca
Moderator
 
Mesaje: 126
Membru din: 19 Noi 2009, 14:22

Re: Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde bdoinana » 26 Ian 2010, 14:52

PHTO0032.JPG
Monumentul cailor, despre care aminteam
bdoinana
 
Mesaje: 33
Membru din: 03 Dec 2009, 15:21

Re: Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde bdoinana » 26 Ian 2010, 14:54

PHTO0021.JPG
Macheta istorica, la intrarea in vechea cetate
bdoinana
 
Mesaje: 33
Membru din: 03 Dec 2009, 15:21

Re: Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde bdoinana » 26 Ian 2010, 14:57

PHTO0026.JPG
Vechea cetate, imagine panormaica si biserica decorata intr-o maniera inedita
bdoinana
 
Mesaje: 33
Membru din: 03 Dec 2009, 15:21

Re: Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde bdoinana » 26 Ian 2010, 14:59

PHTO0014.JPG
farmecul stradutelor specifivce unui burg medieval
bdoinana
 
Mesaje: 33
Membru din: 03 Dec 2009, 15:21

Re: Bulgaria, o posibila destinatie

Mesaj necititde RobertCodescu » 31 Ian 2010, 20:33

WOW! Chiar aşa de ce NU Bulgaria !?!?! E aproape de noi, e drăguţă, primitoare, au început să vorbească româneşte aşa că de ce NU Bulgaria !?!?! :ymhug:
Avatar utilizator
RobertCodescu
 
Mesaje: 175
Membru din: 15 Ian 2010, 22:32
Localitate: PLOIEŞTI


Înapoi la THE WORLD IS MINE...

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron